Natuurcoaching

Dat het inademen van het bos met al je zintuigen je welzijn kan verbeteren, is wetenschappelijk bewezen door de Japanse immunoloog dr. Qing Li. In de natuur worden al je zintuigen gewekt en alle ervaringsniveaus worden intensiever ervaren. De natuur toont je de volheid van het leven in al haar vormen. Het is een oneindige bron van kracht en inspiratie.

Dr. Qing Li is hoogleraar aan de Nippon Medical School in Tokio en wereldwijd een van de grootste experts op het gebied van bosbaden. Shinrin-yoku of bosbaden is in Japan al tientallen jaren hét geheim om gezonder, rustiger en gelukkiger te worden. Door bosbaden maak je op allerlei manieren weer verbinding met de natuur: van mindful in het bos wandelen of even pauze nemen in een park, tot op blote voeten door je eigen tuin lopen.

Hieronder een aantal voordelen:

  • Bloeddruk verlagen
  • Stressniveau dalen
  • Immuunsysteem versterken
  • Energieker
  • Bewustzijn verruimen
  • Vertragen

Meditatief wandelen

Natuurvolkeren noemen bomen ‘het staande volk’. Ze kunnen ons mensen niet alleen helpen bij veranderingen, loslaten van pijnlagen en oude overlevingsmechanismen, maar ze kunnen ons ook bekrachtigen en inspireren. Elke boom, elke struik, elke bloem, elk kruid en elk dier, ja, ook de kabbelende stroom van een beekje vertelt een eigen verhaal.

De meditatieve wandeling gaat over contact maken en ontmoeten van een plantbondgenoot, die zich kan openbaren als een boodschapper, een gids, een beschermer en/of een genezer om je huidige levenssituatie te ondersteunen. Met behulp van een diepgaande meditatie kan je in diep contact komen met de boom, plant en je diepste wezen. Want alles wat natuurlijk is, is bezield.

De ontmoeting met de planten en bomen kunnen je in contact brengen met je eigen, diepste waarheid. Ze kunnen je helpen je schaduwen te belichten en/of ballast af te werpen zodat je weer kunt stralen in je eigen, natuurlijke Zielelicht. Zoals Marco Pogacnic ooit zei: ‘Wanneer ik met een plant in contact wil komen, moet ik die met mijn hart benaderen, niet met mijn verstand’.

Shinrin-yoku

In japan heet bosbadeb Shinrin-yoku. Bosbaden kan al simpel door bijvoorbeeld mindful twee uurtjes in het bos te wandelen, je lunchpauze te nemen in een park of op blote voeten door je eigen tuin te lopen, maar ook door meer kamerplanten in huis te nemen. Het spreekt voor zich dat het voor iedereen aan te raden is om regelmatig een Bosbad te nemen. Naast de positieve invloeden op het algehele welbevinden, is de natuur een oneindige bron van kracht. Ze inspireert, geeft rust en ontspanning en kan het bewustzijn vergroten. Hierdoor kunnen ​​andere perspectieven ontstaan en nieuwe paden en mogelijkheden zichtbaar worden.

Samen het pad bewandelen

Natuurcoaching kan tijdens mijn sessies een onderdeel zijn van jouw pad. Ik nodig je dan uit om in de spiegel van de natuur te kijken. Tijdens het wandelen ga ik dieper in op jouw hulpvraag en/of jouw vraag van die dag. Je krijgt passende oefeningen voor dat moment. Wanneer jij tot voldoende inzichten bent gekomen, lopen we weer terug. Wil je graag in gesprek of heb je vragen, neem dan gerust contact met mij op.

Liefs,

Vandevi

Scroll naar boven