Achtergrond

Er was een ochtend waarop ik wakker werd en ik me mijlenver van mezelf vandaan voelde. Die ochtend was in 1992. Op die ochtend vroeg ik mij af: Wie ben ik eigenlijk als ik alles van mezelf afhaal wat ik ooit ben gaan geloven van anderen en wat ik voor waar heb aangenomen. Wat blijft er dan van mij over? Wie ben ik dan in de oorsprong?

Daar begon mijn avontuur, de ontdekkingstocht naar wie ik in essentie ben.

Ik besloot mijn droom achterna te gaan en vertrok naar India. Van spiritualiteit wist ik toen nog helemaal niets. Als mensen praatte over energie, dan dacht ik aan stopcontacten. Mijn India-avontuur duurde uiteindelijk 12 jaar. 

In die jaren verbleef ik afwisselend in India, in Nederlandse Ashrams en in Nepal bij de trekkingpeople. In een Indiaanse Ashram kreeg ik de naam Vandevi van Babaji, een grootmeester uit India. 

Aanvankelijk was ik helemaal niet blij met die naam, maar toen ik hoorde wat Vandevi betekende: Godin van de Bossen en Tuinen, kreeg de naam betekenis voor mij. Hoe wist deze meester, dat ik zo enorm van de bossen hield en als kind heel veel tijd besteedde in de bossen.

Op Weg naar Eenheid met Al dat is

In India wilde ik ervaren wat échte armoede is en mensen ontmoeten. Ook al had ik in Nederland nooit veel geld, échte armoede dat kende ik niet. Eenmaal in India trok ik, voor ik het doorhad, rond als een toerist met geld. ‘Verdorie’, dacht ik, ‘Ik doe precies wat ik nou juist niet wilde’. Toen ben ik op een bus naar Nepal gestapt.

Nepal

In Nepal kwam ik in contact met de natuurvolkeren, ook wel ‘trekkingpeople’ genoemd. Ik trok met ze door het Himalaya gebergte, we sliepen nooit twee nachten op dezelfde plaats en aten van de natuur. We aten bijvoorbeeld verse kruiden, wortels van planten, noten en gedroogde bonen. In het begin had ik regelmatig honger en verlangde ik naar mijn vertrouwde junkfood. Ik ervaarde hoe verslaafd ik hieraan was, maar met de tijd werd ik steeds energieker door het natuurlijke eten. Ik ging ervaren hoe voedsel ons nieuwe levensenergie geeft. Net als ik spraken de trekkingpeople geen Engels en toch begrepen we elkaar prima.

Ceremoniën

Van elk kruid kenden deze mensen de medicinale werking, ze legden de handen op en genazen zichzelf. Ze hielden ceremoniën voor de bergen, de elementen en zongen genezende klanken, mantra’s of andere heilige liederen. Alle Spirits werden geëerd, planeten werden aangeroepen en gevraagd iedereen gunstig gezind te zijn. Ze communiceerden met de dieren- en plantenwereld en ik herinnerde me weer dat ik dat als kind ook deed.

Initiaties

Ik leerde ook een heel andere manier van masseren, dan hier in het westen. Ik leerde dat het lichaam ook nog andere lichamen heeft, naast ons fysiek lichaam. Genezing moet altijd plaats vinden op al deze lichamen. 

Ik leerde hoe onze organen verbonden zijn met alle elementen en hoe onze emoties onze organen kunnen beïnvloeden en ons ziek kunnen maken. Ik leerde hoe belangrijk het is om het immuunsysteem in goede conditie te houden. Ik leerde dat alles en iedereen met elkaar verbonden is.

Door meditaties leerde ik mijn bewustzijn te verplaatsen en dat ik veel groter kon worden, dat ik verder kon kijken, meer zag, meer kon ruiken en nog meer kon voelen. In Nepal heb ik dan ook veel natuurwetten-initiaties mogen ontvangen en heb ik mijn innerlijke stem herontdekt. Sindsdien is mijn innerlijke stem mijn beste maatje, waar ik altijd op kan vertrouwen.

Pujarini

Regelmatig reisde ik op en neer tussen India en Nepal en ging af en toe even terug naar Nederland om mijn visum te verlengen. Waar ik in Nepal bij de trekkingpeople verbleef, verbleef ik in India en Nederland in Ashrams, waar ik werd geïnitieerd om ceremoniën te leiden en tempeldiensten als Pujarini (priesteres).

Quero en Lakota Sjamanisme

Later toen ik weer in Europa was, kwam ik in aanraking met de Lakota-Indianen en de Quero’s (rechtstreekse afstammelingen van de Maya’s). Ook met hen heb ik een tijd opgetrokken en werd ik ingewijd om bepaalde ceremoniën te leiden.

Ik geniet enorm van ceremonies. Ik pas deze ook graag toe; voor mij zijn dat krachttools, ‘medicijn’, zoals de Sjamanen dat noemen. Een ceremonie zet altijd een bepaalde energie in beweging, waardoor er wezenlijk iets verandert.

Het Leven is mijn Leerschool

Ik ben nog steeds op reis en zal dat blijven doen, net zolang ik hier op aarde verblijf. Ik leer en omhels mijn levenslessen en ik sta open voor alles wat op mijn pad komt om mijn bewustzijn te verruimen.

Mijn belangrijkste opleiding was (en is) het leven zelf met alle ervaringen die ik daarin heb opgedaan en opdoe. Ontmoetingen met heel veel wijze leraren waar ik soms langere of kortere tijden mee heb mogen doorbrengen in verschillende culturen.

Het is soms best lastig om te verwoorden wat ik doe en hoe ik te werk ga tijdens een sessie. De basis is dat ik me helemaal invoel in de persoon, de vraagstelling en jouw Akashic Records. Ik werk met de energie die zich op dat moment aandient en stem daar de coaching en eventuele behandeling op af. Alle sleutels die ik heb opgehaald op mijn levenspad zet ik hierbij in. Ik werk in het Bewust-ZIJN van Eenheid met ‘Al dat Is’ in het ‘Hier en Nu’ in een veilige omgeving.

Jarenlang ben ik op pad geweest om mezelf op verschillende lagen te helen van pijnen, klachten, blokkades, trauma’s, etc. Want uiteindelijk kun je alleen heel worden wanneer je je op alle lagen heelt: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Hiervoor heb ik veel therapeutische opleidingen gedaan.

Het is dan ook mijn missie om jou te steunen, te vergezellen en te begeleiden op jouw pad van Zelfrealisatie naar je eigen natuurlijke Meesterschap. We komen hier als ziel op aarde, omdat we via ervaringen iets willen leren en onze unieke kennis willen manifesteren hier op aarde. Een ieder van ons draagt unieke codes in zich en in deze bijzondere tijd is het mogelijk om deze te lezen in de Akashic Records om te readen en te healen. De Akashic Records is een persoonlijke bibliotheek waar alle gegevens en ervaringen over jouw Ziel staan opgeslagen. Wij zijn tenslotte allemaal multidimensionale wezens en dragen alle tools in ons die we nodig hebben om onszelf te helen en te transformeren.

Heel graag deel ik al mijn opgedane kennis en ervaring met jou.

‘Het is mijn kracht om dat wat onbewust is, bewust te maken en jou te steunen op jouw levenspad van zelfrealisatie en meesterschap.

Zo kan je stralen in je eigen unieke Zielelicht’

Vandevi
Zielevroedvrouw
Claim je kracht terug!

Heb je nog vragen of wil je me graag persoonlijk spreken? 

Laat je gegevens achter via het contactformulier en ik neem contact met je op.

Scroll naar boven