Van wond naar wonder

Met heel veel liefde deel ik mijn diepgewortelde waarheid en deze waarheid is doordrenkt met ervaringen, oprechte gevoelens en een zintuiglijke waarneming die verder reikt dan oppervlakkige ‘likes’ kunnen vastleggen. Mijn reis draait niet om uiterlijkheden; wat ik met jullie deel, vormt de essentie van mijn bestaan, mijn persoonlijke waarheid. Ondanks mijn workshops en begeleiding in persoonlijke ontwikkeling, benader ik het leven niet op zakelijke wijze. Ik omarm simpelweg mijn authentieke zelf en koester dat wat mijn hart en ziel vervult met vreugde en plezier.

Week na week benaderen zakencoaches mij met het doel mijn bereik te vergroten, meer likes te krijgen of mijn financiële opbrengsten te optimaliseren. Echter, mijn streven ligt elders. Ik koester geen specifiek doel. Ik ben eenvoudigweg wie ik ben en mijn levenspad volgt de koers van vreugde, geluk en het waarderen van het mens-zijn op deze prachtige aarde.

Het leven biedt ons kostbare ervaringen en wijze lessen aan, allemaal ontworpen om onze persoonlijke groei te stimuleren. Voor mij is het lichaam een instrument voor het opdoen van ervaringen, een reis van bewustwording. Als kind beschouwde ik de hemel als de huid van God, waarbij sterren dienden als de poriën waardoor het stralende licht doordrong. De wind was voor mij de adem van God. Als volwassene behoud ik deze perceptie, maar noem het nu anders: de allesomvattende intelligentie of de bron van oorsprong. Via dit grootschalige lichtveld zijn we allen met elkaar verbonden, elk dragen we een innerlijk licht. Of het nu de goddelijke vonk is of de ziel, voor mij zijn het synoniemen.

Als kind begreep ik de volwassenen niet en trok me terug in mijn innerlijke wereld, waar ik dialogen voerde met de spirituele dimensies van planten, dieren, stenen en overledenen. Destijds dacht ik dat iedereen dit deed, tot ik werd bestempeld als ‘het vreemde kind’. Op school leerden ze me te stoppen met dromen, maar nu besef ik dat dromen en visualisaties de bouwstenen zijn van onze realiteit. We zijn allemaal geprogrammeerd om te voldoen aan normen en waarden, maar het is van belang om te ont-leren wat ons is ingeprent en trouw te blijven aan onze innerlijke waarheid.

Mijn levensreis was lang en hobbelig, gevuld met angst, pijn en verdriet en een lichaam dat vaak ziek was, vooral als jongvolwassene. Deze ervaringen leerden me dat we allemaal beschikken over een zelf genezend vermogen. Ik volgde therapeutische opleidingen, niet alleen om anderen te helpen bevrijden, maar vooral om mezelf te helen van traumatische ervaringen uit het verleden. Het helen van wonden en het zegenen van lessen transformeert het leven tot een wonder. Ik noem mezelf geen therapeut, maar eerder een ervaringsdeskundige. Het is cruciaal om afstand te nemen van wat ons is opgedrongen en vast te houden aan onze eigen authentieke waarheid.

Mijn avonturen en ontmoetingen met volkeren die diep geworteld zijn in de natuur, vormden mijn grootste leerschool. Daar leerde ik te vertrouwen op mijn innerlijke stem, te communiceren vanuit het hart, ondanks verschillen in taal. Het was een periode waarin ik geloofde dat energie alleen uit stopcontacten kwam, zonder het diepere begrip van de betekenis van energie. Nu weet ik dat alles energie is en met elkaar verbonden is. De krachtigste en genezende energie is liefde en dankbaarheid. Dankbaarheid zie ik als de sleutel naar liefde.

We hebben allemaal geleerd te overleven, maar wanneer we op ontdekkingsreis gaan om ons ware zelf te vinden, stappen we uit de afhankelijkheid en angst en opent het veld van liefde zich. Wanneer we deze liefde omarmen en zorgzaam omgaan met anderen en al dat is, kunnen we stralen in ons magische, unieke zijn. We overstijgen ons fysieke lichaam; onze innerlijke vonk is verbonden met het immense lichtveld. Ik beschouw ons als sterren op aarde, individueel maar verweven door ons zielenlicht. In deze bijzondere tijd hebben we de gelegenheid om opnieuw eenheid te ervaren met al dat is, om te herinneren wie we werkelijk zijn.

Liefs,

Vandevi

Scroll naar boven