Zieleroep

Iemand vroeg me onlangs wat het eigenlijk betekent om de roep van de ziel te volgen. Hmmmm… dacht ik, wat een prachtige vraag. Graag deel ik mijn ervaring en bekijk ik het vanuit een liefdevol perspectief.

De roep van de ziel is als een intieme dans, een unieke reis die voor iedereen anders is. Het is een tedere ontmoeting met de diepste kern van ons wezen, de goddelijke vonk, het zuivere zelf dat in het subtielste deel van ons bestaat. Het volgen van de roep van de ziel is als luisteren naar een liefdevol fluisteren vanuit het diepste van ons innerlijk. Het is het beantwoorden van de diepste verlangens, doelen en innerlijke roepingen van onszelf. Deze reis is een liefdevol avontuur van bewustwording, waarbij we luisteren naar de tedere stem binnenin en bewuste keuzes maken die resoneren met wie we werkelijk zijn.

Het pad van de ziel leidt tot een leven doordrenkt van vervulling en betekenis, een leven dat harmonieert met onze diepste essentie. Het is het streven naar een leven dat in overeenstemming is met onze diepste waarden, passies en betekenis. In oude filosofische geschriften wordt de ziel beschouwd als de essentie van ons individu, het innerlijke zelf dat voelt, denkt en bewust ervaart. Verschillende theorieën uit de geschiedenis hebben ons verschillende perspectieven gegeven over de ziel en haar relatie tot lichaam en geest.

Voor mij is de ziel echter niet slechts een concept gebonden aan religie of filosofie; het is het diepste, meest liefdevolle en authentieke deel van onszelf. Het is verbonden met persoonlijke groei, bewustwording en het vinden van betekenis in ons leven. De wijsheid van de ziel is als een liefdevol inzicht, een dieper begrip. Het pad van de ziel betekent voor mij het verkennen van ons innerlijke zelf, het begrijpen van onze diepste verlangens, het omarmen van ons emotionele wezen en het helen van de wonden uit het verleden.

Het is een reis van zelfontdekking, het verkennen en begrijpen op een dieper niveau. Het vraagt om stil te staan bij onze overtuigingen, waarden en wat ons echt gelukkig maakt. Het begint met het dieper verkennen van wie we werkelijk zijn. Dit pad gaat gepaard met het loslaten van aangeleerde identificaties, overtuigingen en het streven naar onze passies en doelen. Het is het bewust kiezen van een pad dat resoneert met wat we werkelijk willen in het leven. In dit alles speelt vertrouwen een centrale rol. Vertrouwen betekent trouw zijn aan onszelf, vertrouwen op ons gevoel en intuïtie, vertrouwen op onze innerlijke leiding. Het is luisteren naar de stem in ons hart in plaats van naar ons verstand, dat gebaseerd is op logica en redenering.

De stem van het hart is in lijn met ons diepste zelf, het is het kompas naar onze ziel. Het hart is doordrenkt met liefde en mededogen voor onszelf en anderen. Door deze innerlijke roep te volgen, betreden we een liefdevolle connectie met ons authentieke zelf. Het is een uitnodiging, een uitnodiging voor persoonlijke groei die uitdagingen met zich meebrengt en juist in deze uitdagingen liggen de kansen voor groei en transformatie, doordrenkt met liefde en vergezeld van een tedere begeleiding van de ziel.

Liefs,

Vandevi

Scroll naar boven